Biskupi v Prešove vyzývajú pomôcť núdznym spoluobčanom

03.12.2004 Celý región

Výzvu pomôcť núdznym spoluobčanom obsahuje vyhlásenie k verejnosti, ktoré na svojom stretnutí 1. decembra prijali biskupi štyroch cirkví so sídlom v Prešove....
Výzvu pomôcť núdznym spoluobčanom obsahuje vyhlásenie k verejnosti, ktoré na svojom stretnutí 1. decembra prijali biskupi štyroch cirkví so sídlom v Prešove. Išlo už o tradičnú výmenu názorov na dianie v spoločnosti v predvianočnom čase.

Pod vyhlásením sú podpísaní pravoslávny arcibiskup Nikolaj, gréckokatolícky eparcha Ján Babjak, evanjelický a. v. biskup Ján Mišina a pomocný rímskokatolícky košický biskup Stanislav Stolárik.
Signatári vyzývajú veriacich mať otvorené a milosrdné srdcia, pretože mnohí občania sa ocitli v ťažkej finančnej situácii. Žičia všetkým, aby ich \"sviatky Božieho narodenia naplnili novou silou a milosťami\". Pripomínajú, že prínos cirkví počas ich existencie bol a je v oblasti rodiny, výchovy, školstva, sociálnej práce. \"Je to prínos celospoločenský a nepopierateľný, \" zdôrazňujú. Prosia preto veriacich, aby sa nedali zneistiť \"nepodloženými výpadmi\" proti cirkvám a zachovali si pokojnú myseľ. Varujú, že znižovaním autority cirkví sa \"ničí akákoľvek autorita a spoločnosti hrozí upadnutie do anarchie\".

(jj)
 

Vyberte región